ZIEKENVERVOER 2017-03-27T19:26:23+00:00

Ziekenvervoer

Wanneer u regelmatig naar het ziekenhuis moet voor een nierdialyse, chemotherapie, bestraling of een andere behandeling, dan kunt u gebruik maken van het zittend ziekenvervoer van Taxi Tolk. Bij Taxi Tolk rijdt u vrijwel altijd met dezelfde chauffeur en hoeft u de taxi niet te delen met anderen. Uw wordt comfortabel en in alle rust naar het ziekenhuis gebracht en na afloop van de behandeling zorgen wij ervoor dat u zeer snel weer naar huis kunt.

Hoe werkt het?

Wanneer u gebruik wilt maken van ziekenvervoer dan dient u vooraf toestemming aan te vragen via een aanvraagformulier zittend ziekenvervoer. Dit aanvraagformulier moet u eerst zelf invullen en ondertekenen en vervolgens laten ondertekenen door uw behandelend arts. Iedere verzekeraar heeft een eigen aanvraagformulier dat u kunt opvragen of dat u van de website kunt downloaden (in de meeste gevallen onder het kopje ‘formulieren’).

Bestel uw taxi!

Van de verzekeraar ontvangt u een akkoordverklaring of machtiging. Deze akkoordverklaring is het bewijs dat u recht heeft op een vergoeding. Houdt u rekening met de wettelijke eigen bijdrage van € 97,- en het eigen risico van € 220,-. Een kopie van de akkoordverklaring geeft u bij de eerste rit aan ons af. Het origineel bewaart u zelf.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet u de afsprakenkaart en de vervoersbewijzen samen met het ingevulde declaratieformulier vervoerskosten opsturen naar uw verzekeraar. Indien nodig verleent Taxi Tolk assistentie bij de afhandeling van de declaratie.

Op dit moment kan Taxi Tolk geen rolstoelvervoer aanbieden.

Contactgegevens

Hoogeveen Taxi Tolk
Vredenluststraat 5
7906 BM Hoogeveen

T: 06-263 263 25

E: info@taxi-tolk.nl